Sportklassen

Dag 1

Uitwuivend door heel de school en veel mama’s en papa’s vertrokken we ’s morgens,  lichtjes gespannen, maar met veel zin naar Herentals. Nadat we onze kamers geïnstalleerd hadden, gingen we al eens op verkenning in de omgeving van het Bloso-centrum.

’s Middags trokken we naar de Toeristentoren. Hier zagen we een mooi uitzicht over het landschap.
Na een fijne wandeling presenteerden de leerlingen een land aan elkaar. Er werden heel wat knappe PowerPoints en geknutselde vlaggen getoond.  Nadat alle landen voorgesteld waren, legden we allen de Olympische Eed af.

Hierna was het tijd voor het avondspel. De drie juffen, juf Elise, juf Liese en juf Charlotte staken een tof spel in elkaar met breeklichtjes. Hierbij moesten de kinderen een code zien te kraken om de Olympische vlam te ontsteken.

De Olympische Spelen zijn officieel geopend. Nu onder de wol en morgen tijd voor actie!

Zie hier de foto’s

Dag 2

Vandaag stonden de eerste 4 sporturen op het programma. Squash, muurklimmen, schaatsen, en nog veel meer. Tussendoor konden de kinderen nog genieten van frietjes met stoofvlees.
’s Avonds namen we nog een duik in het plaatselijk zwembad ‘Netepark’.
Tijd voor welverdiende rust en morgen weer een nieuwe Olympische dag.

Hier wat Olympische beelden!

Dag 3

De dag begon al vroeg met dauwtrappen. Dertien vroege, moedige vogels deden een korte wandeling van 2 kilometer. Er hebben  weer veel kinderen hun grenzen verlegd bij verschillende sporten. Zo werd er in de roos geschoten met de boog. Ondanks de glibberige paden werden er modderige heuveltjes en dalletjes afgelegd met de mountainbike. Ook overwonnen sommige kinderen hun hoogtevrees bij het muurklimmen. Buiten werd er ook gesport o.a. atletiek en baseball . Even meppen tegen de muur voor een uur bij squash. Bij het quizzen konden de kinderen Olympische ringen verdienen. Het schaatsen ging al vlot na een heerlijke portie macaroni.

Morgen zijn we er weer, met veel sportnieuws van de kinderen van Meer.

Klik hier voor wat sfeerbeelden!

Dag 4

Weer een sportieve dag met veel sport: baseball, badminton, muurklimmen, boogschieten, schaatsen, B-golf en oriëntatieloop.
Na een paar quizrondes gingen we kijken naar een ijshockeytraining. Dit was wel spectaculair. Een wave kon op de tribune niet ontbreken.
Dan was het tijd voor de medaille-uitreiking. Spanje was de winnaar bij de landengroepen. Zij hadden de meeste Olympische ringen verdiend. Ook kregen de eerlijke sporter, de beste sporter en de doorzetter van elke sportgroep een mooie beker.
Na enkele optredens sloten we af met een danspartij.

Klik hier voor de foto’s van dag 4

Dag 5

Vandaag hebben de kinderen nog twee uur gesport. Atletiek werd door het slechte weer vervangen door basketbal. De laatste sportgroep mocht gaan mountainbiken door de regen. Daar konden onze leerlingen wel tegen. Na de laatste maaltijd was het alweer tijd om terug naar Meer te gaan.

De sportklassen zitten er op en het was TOP!

Hier enkele foto’s van de laatste dag!