Zeeklassen

MAANDAG 22 OKTOBER:

Na een vlotte heenreis bezochten we Sea Life in Blankenberge. We zagen de zeeleeuwenshow en het voederen van de pinguïns. We maakten onze eerste strandwandeling na de picknick. Rond 15:00 kwamen we aan in ons verblijf waar we na het installeren van onze kamers het domein gingen verkennen.

We sloten onze eerste dag af met een duinenspel. Het was een mooie eerste dag. Oogjes dicht en snaveltjes toe…na deze actieve dag waren heel wat kinderen al best moe.

Foto’s.

DINSDAG 23 OKTOBER:

Het werd een rustige nacht voor iedereen, waarvoor onze kinderen een pluim verdienden van de leerkrachten. Een stevig ontbijt en we waren paraat voor een flinke duinenwandeling met gids. Met het zonnetje op ons gezicht genoten we van een ritje met de gocarts. Iedereen gaf het beste van zichzelf bij het maken van de zandkastelen. Met mooie creaties als resultaat.

Foto’s.

WOENSDAG 24 OKTOBER

Vanmorgen begon ons avontuur met een tramrit naar Nieuwpoort. Daar bezochten we het Albert I monument, dat helemaal in het teken stond van WO I. ’s Middags genoten we van een lekkere picknick en doken het zwembad in. Wat een waterpret! De avond sloten we af met de film ‘Flipper’.

Foto’s

DONDERDAG 25 OKTOBER

Onze kinderen sliepen vannacht als roosjes tot 7.30u. Heerlijk toch? Na een lekker ontbijt wandelden we naar het strand. We leerden over eb, vloed, droog strand, nat strand,… en vonden ook heel wat strandschatten. Deze namiddag stond er een piratenroute op de planning, een zoektocht doorheen de duinen. Wat is de code om de schatkist te kraken? Ook verdienden onze kinderen een grote pluim voor hun optreden tijdens het vrij podium, wat een talenten allemaal! Als laatste op het programma ‘ de fuif’, wat amuseerden ze zich, dansen, springen, zingen en vooral heel veel plezier!

Bij de foto’s ziet u ook 2 foto’s van de aangespoelde walvis in De Haan, jammer genoeg was dit te ver om te gaan bezoeken…

Foto’s

VRIJDAG 26 OKTOBER

De ochtend begon met het inpakken van onze koffers. Vele kinderen vonden het toch wel jammer om te vertrekken. Tijdens het ontbijt zongen de kinderen spontaan ‘Vrolijke vrienden’, ook het keukenpersoneel kon genieten van een bedankingslied, wat een fijne groep! Rond 10.30u vertrokken we richting Zonnebeke om het Memorial Museum Passchendaele te bezoeken. Onze gidsen zorgden voor een heel boeiende rondleiding. Daarna vertrokken we huiswaarts…

Namens alle juffen wil ik onze kinderen bedanken en hen een hele dikke pluim geven voor de fantastische week! We hebben genoten, gelachen en heel veel plezier beleefd!!!

Foto’s