Zeeklassen

Dag 5

Heel wat oogjes gingen vanmorgen maar moeizaam open. Na het ontbijt leverden sommigen een echt gevecht met hun koffer,  want hoe krijg je er al je bagage weer terug in?

En dan richting Zonnebeke voor een bezoek aan het Memorial Museum waar de Slag om Passchendaele in 1917 in herinnering wordt gebracht. De gidsen namen ons 100 jaar  mee terug in de tijd. Vooral de dug-out en de loopgraven maakten indruk. We kregen een pluim van de gids omdat we zo aandachtig bleven luisteren!

En dan huiswaarts… Onderweg leerden we ook nog wat fileleed is! Maar onze herinneringen aan deze geslaagde week zullen vooral over al die leuke en interessante dingen gaan die we samen beleefden. Een week om nooit meer te vergeten!

Foto’s

Dag 4

Onze voorlaatste dag begon mistig. We trokken naar het strand om schelpen te zoeken. Vandaag waren de juffen onze gidsen. Gelukkig kwam de zon nog piepen. Onze zandkastelen van dinsdag waren jammer genoeg plat gereden door de bulldozer.

Na het middagmaal gingen we naar het bezoekerscentrum De Nachtegaal waar we op een leuke manier nog meer te weten kwamen over de zee.

Het powermenu gaf ons energie om onze laatste avond af te sluiten met een vrij podium en de superheldenfuif! Nog 1 nachtje slapen en we zijn terug thuis…

Foto’s.

Dag 3

Dag 3 … Wat vliegt de tijd! Vandaag stond er weer heel wat leuks op het programma. We stonden op, namen een ontbijt en wandelden richting het centrum van De Panne. Daar namen we de tram naar Nieuwpoort, spannend voor enkelen onder ons!

Aangekomen in Nieuwpoort brachten we een bezoek aan het Westfront. Daar beklommen we het Albert I-monument en leerden we over WOI. Vanop het monument kregen we een mooi beeld van de Ganzepoot.

Alvorens we de tram terug naar Flipper namen werd er hard gespeeld, gezwommen en gerelaxt in het zwembad. Dit namiddagprogramma viel bij iedere leerling in de smaak!

We sloten deze derde dag af met een geweldige film die helemaal in het thema van de week paste.

Foto’s

Dag 2

Om 7u15 wekten de goed uitgeslapen juffen en meester onze kinderen. Het was snel stil gisterenavond, maar of ze allemaal goed uitgeslapen zijn … Met een goed gevuld buikje startten we aan een duinenwandeling met gids. Ook daar mochten we proeven van allerlei lekkers uit de natuur zoals duindoornbessen en pepermuur.

In de namiddag brachten we een bezoek aan de zee van De Panne. We reden over de dijk met de gocart en bouwden reuze zandkastelen op het strand. Iedereen had het enorm naar zijn zin!

Deze drukke maar heel plezierige dag werd afgesloten met een quiz waarna de vermoeide kindertjes hun bedje indoken. Slaapwel!

Foto’s

Dag 1

Na een busrit van ruim 2 uren, kwamen we in Blankenberge aan. In Sea Life keken we eerst naar de zeeleeuwenshow. Nadien verkenden we de rest van het park in groepjes. We losten allerlei vragen op.

Na de picknick zagen we voor het eerst de zee en maakten we een wandeling op het strand van Blankenberge. Het weer viel reuze mee! Grijs, weinig wind en een aangename temperatuur.

Rond half vier arriveerden we in ons verblijf! Nadat iedereen zich geïnstalleerd had, verkenden we kort de omgeving. Rond 18:00 gingen we aan tafel. Het was best lekker! Heel wat kinderen vulden hun bord voor de tweede keer.

We sloten de eerste dag af met een duinenspel waarbij er veel gelopen moest worden. Nu liggen ze allemaal in hun bedjes! Hopelijk uitgerust voor morgen. Een nieuwe dag vol leuke activiteiten!

Foto’s.

Morgen is het zover!

Morgenochtend stappen we op de bus richting de kust. De juffen en meester hebben er alvast heel erg veel zin in. Hopelijk jullie ook! Vanaf morgenavond lezen jullie hier een verslag en kunnen jullie foto’s bekijken van onze eerste dag.

Nog 3 nachtjes slapen…

De kinderen van het 5de en 6de leerjaar vertrekken maandagochtend op zeeklassen. Ze moeten vroeg uit de veren want ze worden om 7:45 op school verwacht.

Er heerste de laatste week een gezonde spanning op school! Samen maken we er een fijne week van!

De bus brengt ons eerst naar Blankenberge waar we onze eerste activiteiten doen. In de namiddag komen we aan in Flipper (de Panne), onze uitvalsbasis voor de rest van de week.

Hier zullen jullie foto’s en verslagen van onze belevenissen kunnen terugvinden!