Boerderijklassen

Vandaag zijn de leerlingen van het 4de leerjaar op boerderijklassen vertrokken in de de Bonte Beestenboel te Wortel.

Dag 1
Op woensdag was het dan zover! Het 4de leerjaar vertrok op boerderijklassen. De leerlingen waren er als de kippen bij om hun boerderijklaspas op te halen bij hun meester. Eenmaal aangekomen in Wortel-Kolonie deden we een natuurwandeling. Onderweg werden drie verhalen verteld over Jan de Smokkelaar, Zwarte Marjan en Theo de soldaat.

’s Middags deden we twee verschillende activiteiten. Er werden zakjes gemaakt van viltwol en een andere groep verzorgde de dieren op de boerderij.

Juf Kelly had enkele quizrondjes voorzien over dieren. Na wat laatste spelletjes gingen de kinderen met rode wangetjes slapen. Net zoals echte boeren en boerinnen moeten we morgen weer vroeg op. Na het ontbijt morgen mogen we de dieren gaan voederen.

Zie hier enkele foto’s.

Dag 2
Na het ontbijt kregen we twee activiteiten voorgeschoteld. Helaas kon de landlopersapp niet doorgaan in verband met het regenweer. In de plaats van deze wandeling deden we een boeiende uilen-activiteit. Als tweede activiteit leerden we bij over de koe en melk. Vandaag is er ook een kalfje geboren. We zagen de ‘moederkoe’ en kalfje in de stal.  ’s Middags aten we soep, frietjes en de chocolade-stick. Je moet thuis maar eens vragen hoe dat dat tafel-liedje precies gaat.
Na het avondmaal deden we een tocht met onze zaklampen. Dit was zeer spannend, maar de frisse lucht deed ook deugd.  ’s Avonds speelden we wat spelletjes en zongen we samen nog enkele liederen.

Klik hier voor wat sfeerbeelden.

Dag 3
Op de laatste dag werden er dieren verzorgd en werd er door de andere groep een zakje gemaakt van viltwol. Na het opruimen van de kamers genoten we buiten nog van het goede weer en deden we nog een pleinspel. We kijken terug op een geslaagde editie boerderijklassen!

Foto’s