Boerderijklassen

Onze kinderen van het 4de leerjaar gingen van maandag 27 mei tot woensdag 29 mei 2019 op boerderijklassen in de de Bonte Beestenboel in Wortel.

Dag 1 
Wat is de dag voorbij gevlogen. We zijn onze dag gestart met een wandeling door het bos. We stopten op verschillende plaatsen waar er een verhaal werd verteld van Fredje en Fraisellie over de geschiedenis van Wortel Kolonie. Na deze wandeling kregen we een rondleiding van boerin Greet. Iedereen was benieuwd naar de kamer en we kregen tijd om onze bedden op te maken.

In de namiddag werd de groep in twee gesplitst. De ene groep mocht de dieren gaan verzorgen. De andere groep ging in de moestuin werken.
Juf Joyce, juf Yentl en juf Mies kwamen op bezoek en deden met ons een quiz. Nog even opfrissen onder de douche voor we onder de lakens kropen.

Het was een drukke, maar boeiende dag… Slaapwel!

Foto’s. 

Dag 2

We werden vroeg wakker door het onweer, na een relatief rustige nacht. Fris en monter maakten we een ochtendwandeling door het bos. Om 8:15 zaten we aan het ontbijt. De kinderen van groep 1 mochten de kleine dieren voederen en de schapen/geiten naar de wei brengen, de andere groep speelde gezelschapsspelletjes.

Om 10:00 gingen de activiteiten van start: groep 1 ging wol vilten, groep 2 mocht melk verwerken tot choco. Er stonden vanmiddag frietjes op het menu. Mmm, lekker!

Na de middag had groep 1 veel werk in de moestuin en groep 2 ging de dieren verzorgen. Opgelet ouders: jullie kinderen kunnen nu gerust helpen bij wat werk in de tuin en bij de verzorging van jullie huisdieren!

Na het vieruurtje kregen we bezoek van meester Cis, juf Chris, juf Anitt en juf Hilde. Wat was  iedereen blij om de meester nog eens te zien. Zij kwamen met ons een schudbol knutselen.

Vandaag kruipen we op tijd ons bedje in voor alweer de laatste dag…wat vliegt de tijd hier!

Foto’s.

Dag 3

Vandaag werden we pas omstreeks 7:20 wakker en de zon was meteen van de partij. Klaar voor onze laatste dag! Voor het ontbijt hadden we alle koffers al ingepakt en waren de kamers netjes.

We speelden leuk samen in de speeltuin van de Bonte Beestenboel. Er klonken liedjes op het erf van onze jongens en meisjes. Mooi om naar te luisteren…

Onze laatste activiteiten:  groep 1 deed de workshop melk en maakte choco. Dit ging best makkelijk. Ook proefden we verschillende soorten melk. Groep 2 ging wol vilten.

Na een lekker bord spaghetti gingen we naar het speelbos van Wortel kolonie waar er hard gewerkt werd aan mooie en stevige kampen.

Om 14:30 stond de bus klaar…met z’n allen hadden we de bus zo ingeladen. Juf Jee zag dat het goed was. Rond 15:15 waren we terug op school, moe maar voldaan!

Vanavond genieten van ons eigen bedje én een extra lang weekend.

Foto’s.