Sportklassen

maandag 12 november : Olympische start!

Vanmorgen was het dan zover, de start van de sportklassen. Om 8u45 vertrokken we, uitwuivend door de hele school en ouders, richting Herentals.
Na het verkennen van het sportdomein werden de Olympische Spelen officieel geopend met een korte ceremonie van de deelnemende landen en de Olympische eed.

Vervolgens stelden de verschillende speelgroepen elkaars land voor en konden we genieten van een eerste maaltijd in ons sportcomplex. Tijdens onze wandeling naar de Toeristentoren was het gelukkig droog. Sommige leerlingen overwonnen hun hoogtevrees. Op de bovenste verdieping zagen we een mooi landschap. In de verte konden we zelfs enkele attracties zien van Bobbejaanland.

In de late namiddag kwamen we terug aan bij ons sporthotel. Tijd om de kamers en bedden in orde te maken. Na de heerlijke spaghetti deden we nog een paar quizrondes en zagen we de nationale ijshockeyploeg in actie op de schaatsbaan. Spectaculair om te zien.
Morgen komen onze atleten in actie bij de eerste sporten.

Klik hier voor enkele foto’s van de eerste Olympische dag!

dinsdag 13 november: Een zeer sportieve dag!

Vandaag stonden de eerste sporten op het programma. Korfbal en baseball in de voormiddag en judo en hockey in de namiddag.  Samen opgeteld 4 uur sporten! Denk je dat het genoeg beweging was voor de kinderen? Neen, hoor. ’s Avonds anderhalf uur zwemmen, kon er nog bij.  Tussendoor deden we ook nog enkele quizrondjes en kregen de leerlingen les over de Olympische Spelen.

Zie hier enkele sfeerbeelden!

woensdag 14 november: Een buiten-dag!

’s Morgenvroeg zijn we met de liefhebbers gaan dauwtrappen rond het sportdomein. Rond kwart voor 7 trokken we er op uit met maar liefst 25 vroege vogels. De roep van de uil, onze natuurlijke wekker, vergezelde hen. Na het ontbijt enkele quizrondjes over de Olympische Spelen. De leerlingen hadden duidelijk wat opgestoken uit de lessen.
Vandaag drie van de vier sporten buiten: mountainbiken, atletiek (gewisseld met squash) en schaatsen. Daarnaast oefenden de leerlingen basistechnieken van volleybal.
Zo werden de frietjes en de pannenkoeken goed verbrand. ’s Avonds nog enkele bingo-rondjes en een vrije schaatsbeurt. We merkten dat het schaatsen na de les al een stuk vlotter ging.
Voor foto’s klik hier.

donderdag 15 november: Van trappend dauw naar dansend feest

’s Morgens gingen we weer met in de twintig personen dauwtrappen. Deze keer gingen we te voet door het bos, langs het mountainbike-parcours en rond de vijver.

Vandaag stonden squash, muurklimmen, badminton, B-golf en de tweede schaatsles op het programma. Daarnaast was er toch nog wat energie over voor een  buitenspel. Na enkele laatste quizrondes was de uitslag bekend. Australië was de winnaar.

Na een toneeltje en een knap zelfverzonnen dans van enkele meisjes, sloten we de avond af met enkele dansen.

Zie hier de foto’s.

vrijdag 16 november: De laatste dag!

Op verzoek van de kinderen gingen we ’s morgens voor de derde keer dauwtrappen. Na het ontbijt werden de kamers opgeruimd en de koffers werden terug ingepakt. Ook stonden er nog drie sporten op het programma: badminton, oriëntatieloop en muurklimmen.
Na de laatste heerlijke maaltijd blikten we nog even terug per klas op de sportklassen. Vervolgens gingen we terug huiswaarts met de bus naar Meer. Tijd voor een welverdiend, rustgevend weekend waar er teruggeblikt kan worden op de sportklassen.

Hier nog enkele foto’s van de laatste dag.

Tot maandag allemaal!