Sportklassen

Onze leerlingen van het 5de leerjaar zijn op sportklassen van maandag 10 februari tot vrijdag 14 februari 2020 in Sport Vlaanderen ‘Netepark’ in Herentals.

Dag 1:

Onze atleten zijn goed aangekomen in de ‘Olympische’ stad Herentals. Er werden kamers verdeeld, afspraken gemaakt en de omgeving werd verkend. Ook kregen we al tijd om brieven te schrijven naar het thuisfront. 

Hierna werd er al flink gesport! Het 5de leerjaar kon verschillende sporten ervaren, namelijk muurklimmen en badminton.

Ook konden we ons energiepeil terug laten stijgen met twee lekkere maaltijden. ’s Middags aten we soep, spaghetti en dessert en ’s avonds stonden er broodjes/smoskes op het menu. 

Als afsluiter speelden we een leuk avondspel. Cluedo met heel leuke spelletjes. 

Slaapwel en tot morgen!

Foto’s. 

Dag 2:

We begonnen onze dag met ochtendgymnastiek waarbij het dansje van Kippie Tok Tok ook niet mocht ontbreken! Na een stevig ontbijtbuffet maakten de atleten zich klaar voor een les schaatsen en baseball. Baseball werd binnen gespeeld omwille van het weer.

We aten in de Olympische keuken lekkere frietjes met stoofvlees en groenten. Ze leerden enkele weetjes over de geschiedenis van de Olympische Spelen.

De atleten konden hierna weer genieten van judo en squash. Van squash hebben we helaas geen duidelijke foto’s aangezien de kinderen met de rug naar de camera stonden.

We namen als afsluiter van de dag een verfrissende duik in het stedelijk zwembad van Herentals. Om hierna moe maar voldaan in ons bedje te kruipen.

Bij sommigen zal dag 3 vroeg beginnen met dauwtrappen.

Foto’s.

Dag 3:

Na een goede nachtrust waren de leerlingen klaar voor ochtendyoga. Er werden enkele quizrondjes gespeeld. De vragen gingen uiteraard over de Olympische Spelen!

De atleten probeerden verschillende onderdelen van atletiek uit: verspringen, kogelstoten en hordelopen.

Hierna trotseerden we de modder tijdens het mountainbiken. Gelukkig scheen de zon!

In de namiddag kregen de atleten van het 5de leerjaar les over de Olympische Spelen. Alle leerlingen schreven ‘Olympia’ foutloos en dat verdiende een beloning!

Nadien speelden de leerlingen korfbal en hockey.

De kinderen konden zich op het einde van de dag uitleven op de schaatsbaan. Wat een leuke afsluiter van deze geslaagde dag!

Foto’s.

Dag 4:

We begonnen onze 4de dag met het trotseren van de natte regen tijdens het dauwtrappen. We droogden onze jassen en fluo’s op de verwarming.

Na een stevig ontbijt stemden de leerlingen ervoor om door de gietende regen naar de Toeristentoren te wandelen. Hier hadden we een prachtig uitzicht over het Kempisch landschap. Zeker de moeite waard! Wat een leuke sfeer bij deze groep. Geen gezeur over het nat zijn ook al waren we ‘verzopen kiekens’! Kippie Tok Tok zou heel bezorgd zijn geweest om zijn natte kuikentjes. Natte fluo’s, jassen, handschoenen, sjaals, mutsen, schoenen, sokken, broeken, truien, … werden bij de verwarming gehangen. En deugd dat een warme douche kan doen! 

Na deze lange wandeling waren onze beentjes en ons hoofd nog niet moe. Tijd voor een les over sport en ons lichaam.

’s Avonds was er een vrijpodium. Er waren twee toneeltjes. Wat hebben we ervan genoten! 

Vandaag werden de medailles uitgereikt aan de Olympische kampioenen: eerlijkste speler (Jolien), beste sporter (Niels) en doorzetter (Isjana). Knap!

Daarna was er een prijsuitreiking. Op de derde plaats stond Polen, op de tweede plaats België en op de eerste plaats Spanje. Hier hoorde natuurlijk een beker bij! De Spanjaarden kregen een medaille voor hun mooie prestatie.

Tijd om te dansen en te feesten!

Foto’s.

Dag 5:

De laatste dag vangt aan. Ook nu stonden onze vroege vogels klaar voor het dauwtrappen.

Na de ochtendgymnastiek een lekker ontbijtbuffet. Daarna werden de koffers ingepakt en de kamers opgeruimd. Dit was voor sommigen een heel karwei. 

Voor de laatste keer naar de sporthal voor B-golf en volleybal. 

De atleten aten ook voor de laatste keer in het Olympisch dorp, want hierna begon onze terugreis. 

Wat hebben we genoten van deze sportieve week en de fijne sfeer!

Foto’s.