Categorie archief: Tweede leerjaar

KS-L1-L2 Theater Bizar

Op donderdag 8 februari kregen we in onze school bezoek van ‘theater Bizar’.
Ze brachten het stuk ‘Magic Ricky’. Alle kleuters en ook de kinderen van het eerste en tweede leerjaar genoten van een mooie voorstelling.
Het was een betoverend verhaal over geloven in jezelf!

Wat doe je aan als je naar een verkleedfeestje gaat? Ricky wordt goochelaar en Vicky zijn assistente. Maar een goochelaar moet ook kunnen goochelen. Ricky gaat aan de slag!
De ene truc na de andere mislukt. Geef het toch op, zucht Vicky.
Niks van, opgeven is voor prutsers, zegt Ricky!

Foto’s.

KiVa-activiteit 2de leerjaar

Donderdag 16 maart verzamelden alle kinderen van de school voor een gezamenlijk KiVa-moment aan het podium. Het 2de leerjaar nodigde ons uit om samen te werken van klein tot groot en zo een mooie of gekke clown te tekenen. Elke leerling deed zijn deel en was nodig om tot een mooi resultaat te komen. Foto’s.

Om onze speelplaatswerking nog beter te kunnen maken, heeft het KiVa-kernteam iets nieuws aangebracht. Vanaf vrijdag 17 maart wordt er gewerkt met rode en groene kaarten op de speelplaats.

Er zijn drie basisregels op de speelplaats:

  1. Stop is stop!
  2. Geen geweld!
  3. Niks stukmaken!

Als iemand één van deze basisregels overtreedt, dan wordt er een rode kaart getoond. Dit betekent dat deze leerling 5 minuten in time-out moet gaan staan.

Bij kinderen die fijn samenspelen kan de toezichter ook een groene kaart tonen. Een groene kaart wil zeggen: doe zo verder, jullie spelen fijn samen!

Carnaval in de lagere school.

Op de laatste dag voor de krokusvakantie komen onze kinderen naar jaarlijkse gewoonte verkleed naar school. In de voormiddag wordt er gewerkt in de klas. In de namiddag is er een carnavalsfeest. Dit jaar werd de formule aangepast en konden de kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar vrij van de ene naar de andere activiteit gaan. Voor we van start konden gaan, werden de activiteiten en hun locatie op het podium voorgesteld.

Hier een greep uit het aanbod: kubb, fuif, knutselen, circustechnieken, gekke foto’s maken, casino, gezelschapsspelletjes spelen, nagel in de fles,… Door de ouderraad werden er ook lekkere wafels aangeboden.

Geniet mee van dit feest … : de foto’s.