Categorie archief: Eerste leerjaar

Overgangsproject dag 5

Op maandag 19 juni was het de laatste dag van het overgangsproject. Piraat Haak kwam nog eens op bezoek met de hulppiraten. Samen zongen en dansten we ons piratenlied.
Via allerlei spelletjes geleid door de hulppiraten gingen we op zoek naar de schat.
Dat was spannend en leuk.
We kregen een lekker ijsje en een mooie piratenfietswimpel.
Nu zijn de kleuters klaar voor het eerste leerjaar.

Foto’s.

Overgangsproject dag 4

De vierde dag van het overgangsproject zit er ook al op. Piraat Haak kwam weer op bezoek en we gingen op zoek naar een schat.

Maar we hadden een probleem … we waren niet fit genoeg om de schat te vinden. Dus moesten we opwarmingsoefeningen en piratenoefeningen doen.

Heel de namiddag deden we estafettes en een speciale piratendans. Bekijk hier de foto’s.

Hopelijk vinden we volgende keer de schat …

Overgangsproject dag 3

De derde dag van het overgangsproject was een knutseldag. 

Piraat Haak kwam met hulppiraten op bezoek in onze school. Ze had een mooie T-shirt aan en een prachtige piratenhoed op. Wij mochten ook zo’n T-shirt en hoed gaan knutselen, samen met de hulppiraten. De resultaten waren prachtig. 

Het was weer een geslaagde dag. 

Foto’s.

 

 

Overgangsproject dag 2

Vandaag was het de tweede dag van ons overgangsproject. Piraat Haak kwam bij ons op bezoek met flessenpost. 

We aten samen onze boterhammen op in de refter van de Meerpaal. Daarna mochten de kleuters gaan werken in de eerste klas en de eersteklassers mochten gaan spelen in de kleuterschool. Het was een fijne namiddag.

Piraat Haak heeft beloofd om nog eens langs te komen. We kijken er al naar uit. 

Foto’s.

Carnaval in de lagere school.

Op de laatste dag voor de krokusvakantie komen onze kinderen naar jaarlijkse gewoonte verkleed naar school. In de voormiddag wordt er gewerkt in de klas. In de namiddag is er een carnavalsfeest. Dit jaar werd de formule aangepast en konden de kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar vrij van de ene naar de andere activiteit gaan. Voor we van start konden gaan, werden de activiteiten en hun locatie op het podium voorgesteld.

Hier een greep uit het aanbod: kubb, fuif, knutselen, circustechnieken, gekke foto’s maken, casino, gezelschapsspelletjes spelen, nagel in de fles,… Door de ouderraad werden er ook lekkere wafels aangeboden.

Geniet mee van dit feest … : de foto’s.