Categorie archief: KS voetjesklas

Een schone week in de voetjesklas

In de week van 3 februari werkten de kleuters van de voetjesklas rond het thema ‘de badkamer en hygiëne’.
Onze poppenhoek werd een heuse badkamer, we oefenden hoe we ons neusje moesten snuiten, we poetsten onze tanden in de klas en de mama van Fien Mariën kwam op bezoek. Ze is kapster en vertelde ons van alles over haar beroep.
Ze had allerlei spulletjes bij om aan de kleuters te laten zien. Ze mochten zelfs haren helpen wassen. Kijk maar op de foto’s! Dank je wel aan de mama van Fien!!!

Naar poppentheater ‘Propop’

Op 27 januari mochten de kleuters van de zonnetjes, bloemetjes en voetjesklas naar het poppentheater ‘Propop’ in Turnhout. Ze bekeken er het stuk: ‘de kijkdoos’. Ze genoten van het spel, muziek en dans van de poppenspelers. In het poppencafeetje dronken we nog een lekker glaasje limonade. Op de foto’s zie je enkele sfeerbeelden.

De jongste kleuters naar de boerderij

Op dinsdag 14 mei gingen de 2,5 en 3 jarigen met de bus naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout. Voor velen was het de eerste keer in de grote bus, dus dit was al een beleving op zich. Toen we aankwamen, konden we meteen aan een rondje op de boerderij beginnen. Op de foto’s kan je zien welke dieren we allemaal gezien hebben. We aten onze boterhammetjes op in het zonnetje en donken een lekker bekertje ranja. Dan hebben we nog in de wei gespeeld, waar de geitjes losliepen. We konden sommigen zelfs aaien!
Om 14u was het tijd om weer naar de school te gaan. Het was een leuke dag, maar ook een beetje vermoeiend merkten we in de bus 😉