Categorie archief: KS zonnetjesklas

De jongste kleuters naar de boerderij

Op dinsdag 14 mei gingen de 2,5 en 3 jarigen met de bus naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout. Voor velen was het de eerste keer in de grote bus, dus dit was al een beleving op zich. Toen we aankwamen, konden we meteen aan een rondje op de boerderij beginnen. Op de foto’s kan je zien welke dieren we allemaal gezien hebben. We aten onze boterhammetjes op in het zonnetje en donken een lekker bekertje ranja. Dan hebben we nog in de wei gespeeld, waar de geitjes losliepen. We konden sommigen zelfs aaien!
Om 14u was het tijd om weer naar de school te gaan. Het was een leuke dag, maar ook een beetje vermoeiend merkten we in de bus 😉

KS – LS Sinterklaasfeest

Heel de week hebben we samen afgeteld tot deze dag. Wel spannend want de sleutelpiet was de sleutel kwijt. Paniek !!

De Sint deed een oproep om naar de sleutel van de boot te zoeken en gelukkig werd deze gevonden. Zo kon de Sint en zijn pieten toch komen en zongen we allemaal samen  “Zie ginds komt de stoomboot”, wat we wel heel letterlijk konden nemen.

In de voormiddag ging de Sint mee naar de kleuterschool…

Elke klas had een opdracht voorbereid en Sint beloonde iedereen met een snoepzak voor hun inzet. Als kers op de taart mochten de kleuters samen met de pieten meevaren op de stoomboot.

Foto’s.

In de namiddag kwam hij langs bij de kinderen van de lagere school.

De kinderen van het 1ste leerjaar haalden een pietendiploma en maakten een boottochtje. De leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar deden in een doorschuifsysteem allerlei activiteiten zoals bingo, dansen en pictionary. De kinderen van 5 en 6 keken een film.

Foto’s. 

Zwerfvuilactie 1e kleuterklas

Op woensdag 18 april deden we mee met de zwerfvuilactie.

Eerst luisterden we naar het verhaal van “Zack”, hij had een nare droom waarbij hij door de wind weg werd geblazen en in het water terecht kwam. Hij belandde tussen de vissen, die op hun beurt ziek werden van de stukjes die ze van “Zack” samen met hun eten binnen kregen. Gelukkig was dit een nare droom en kon “Zack” opnieuw gebruikt worden om boodschappen in te doen.

Na het verhaal gingen we op zoek naar allerlei afval dat we konden vinden op de speelplaats van de kleuter -en lagere school. We zochten tussen, onder, achter, boven,….. en verzamelden heel wat vuil.

Na het harde werk, was het tijd om onze handen grondig te wassen !

Foto’s