Categorie archief: Lagere school

LS KiVa start

Na een kiplekkere start met Kippietok, wilden we de eerste schooldag ook op een fijne manier afsluiten. Als school kiezen we er namelijk voor om een KiVa-school te zijn. (Meer info op de website onder KiVa-werking)

De eerste dagen en weken zal er gewerkt worden aan de klassfeer en de vorming van de groep. Regels, afspraken en duidelijkheid hierover is dan heel belangrijk. Enkel zo kunnen kinderen zich veilig voelen in de klas en op school.

We kwamen op het einde van de schooldag samen om ook de basisregels en afspraken op de speelplaats nog eens te overlopen. Ook de KiVa-regels van september en oktober werden kort toegelicht:

IK TOON RESPECT VOOR IEDEREEN

SAMEN ZIJN WE EEN FIJNE GROEP

Nadien deden de kinderen in klasverband nog een aantal KiVa-activiteiten.

Foto’s.

LS Eerste schooldag

2 september 2019 … een spannende dag voor juffen, meesters, onze leerlingen en hun ouders!

Alle klasleerkrachten stonden op het belsignaal de kinderen van hun klas op te wachten. Onze leerlingen maakten kort even kennis met de nieuwe leerkracht en konden vervolgens even bijpraten met hun nieuwe klasgenootjes.

Om 8.45 u. verzamelden we aan het podium voor een welkomstwoordje van juf Heidi. Onze gast, kip Kippietok, toverde snel een glimlach op de gezichtjes! Kippietok deed er alvast alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich kiplekker kan voelen op onze school.

Kippietok had wat last van buikpijn en legde vervolgens een ei in het nest. Er zaten opdrachten in voor een kiplekkere start: dieren uitbeelden en dansen op het liedje van Kippie, kippie tok tok. Vervolgens gingen we op zoek naar de titel van ons jaarthema:

“EEN BEESTIG SCHOOLJAAR”.

Foto’s.

KS – LS Laatste schooldag

Vandaag vierden we de laatste schooldag.

Terwijl de kinderen van de lagere school hun rapport kregen en afscheid namen van hun juf of meester, gingen de kleuters naar het bos van juf Sanne.

Op de speelplaats van de lagere school namen de kinderen van het 6 de leerjaar afscheid van onze school. Dit deden ze door een mooie tekst voor te lezen, een leuk dansje en een kunstwerk. Ook kregen we van juf Heidi en juf Anne-Mie heel wat gelukstips mee voor tijdens de vakantie.

Na het dansen van ’t Smidje telden we samen af en kon de vakantie beginnen…

Foto’s.

LS KiVa-afsluiter

Op het einde van een schooljaar sluiten we ook onze KiVa-werking af. Dit doen we met een leuke activiteit en een terugblik op het voorbije schooljaar.

Door het warme weer werden de geplande estafettes gewijzigd naar een iets ‘frisser’ programma. De kinderen konden eerst genieten van water en lekkere aardbeien, ons aangeboden door Coöperatie Hoogstraten. Mmmm… dat was lekker!

Elke groep ging om de beurt naar de kleine speelplaats om een ‘levend kunstwerk’ te maken en te laten zien dat ze

1) ‘niet bang waren voor spuiten’ en

2) een goed ‘absorptievermogen’ hadden.

Foto’s.

 

KS– L1 – L5 Overgangsproject ‘Kippenactiviteiten’

Vandaag was het de laatste dag van het overgangsproject. De kinderen van het 5de leerjaar deden met ons 8 kipleuke activiteiten. Na Staartje Prik, een kippenkoers en andere kippenspelen danste het 5de leerjaar nog met ons mee en genoten we samen nog van een chocomousse.
Nu zijn de kleuters helemaal klaar om in september te starten in de grote school.

Zie hier de foto’s.

L4 Studiereis Hoogstraten

Vrijdag 7 juni ging L4 met de fiets naar Hoogstraten. Ze bezochten het begijnhof, het stadhuis en de Sint-Katharinakerk. We maakten kennis met de burgemeester Marc Van Aperen.

’s Middags zijn we gaan eten bij Stekelbees.
Na het middageten hebben Fredje en Fraisellie ons nog wat meer verteld over de Sint-Katharinakerk. Na het bezoek in de kerk keerden we terug naar school. Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Foto’s.