Categorie archief: Lagere school

LS Carnaval op school

De laatste dag voor de krokusvakantie vieren we traditiegetrouw carnaval op onze school. In de voormiddag wordt er (in de meest uiteenlopende outfits) nog gewerkt in de klassen. In de namiddag kunnen de leerlingen zelf kiezen uit heel wat klasdoorbrekende activiteiten die georganiseerd worden door de leerkrachten en de kinderen van het 6de leerjaar. De leden van de ouderraad voorzien ons van heerlijk vers gebakken wafels! Bedankt aan alle vrijwilligers om er weer zo’n mooi feest van te maken!

Foto’s.

LS KiVa – STIP IT

In onze school vinden we pesten niet oké! We kwamen samen om het ‘STIP- IT – virus’ te verspreiden. 

Doen jullie thuis ook mee? 

Onze slogan van de maand, OP MIJ KAN JE REKENEN, past perfect in deze Vlaamse week tegen pesten.   Iedereen heeft invloed op het pesten. Het doel is dat leerlingen begrijpen dat de oplossing tegen pesten bij iedereen ligt. Dat iedereen op zijn of haar eigen manier invloed heeft op het stoppen of doorgaan van pesten. Hoewel niet iedereen verantwoordelijk is voor het pesten, is iedereen wel verantwoordelijk dat het pesten stopt!  

We maken tijd om de goede momenten in de groep te vieren en geven elkaar complimentjes bij de vleet. Iemand in de bloemetjes zetten, want wie zich goed voelt, heeft minder nood om te pesten. Win-win dus! 

Foto’s.