Categorie archief: Kleuterschool

Een schone week in de voetjesklas

In de week van 3 februari werkten de kleuters van de voetjesklas rond het thema ‘de badkamer en hygiëne’.
Onze poppenhoek werd een heuse badkamer, we oefenden hoe we ons neusje moesten snuiten, we poetsten onze tanden in de klas en de mama van Fien Mariën kwam op bezoek. Ze is kapster en vertelde ons van alles over haar beroep.
Ze had allerlei spulletjes bij om aan de kleuters te laten zien. Ze mochten zelfs haren helpen wassen. Kijk maar op de foto’s! Dank je wel aan de mama van Fien!!!

Naar poppentheater ‘Propop’

Op 27 januari mochten de kleuters van de zonnetjes, bloemetjes en voetjesklas naar het poppentheater ‘Propop’ in Turnhout. Ze bekeken er het stuk: ‘de kijkdoos’. Ze genoten van het spel, muziek en dans van de poppenspelers. In het poppencafeetje dronken we nog een lekker glaasje limonade. Op de foto’s zie je enkele sfeerbeelden.

Projectdag in de kleuterschool

Vrijdag 24/01 was het projectdag in de kleuterschool. We leerden over ‘Pooldieren’; een ijsbeer, een pinguïn, een walrus, een rendier, een husky en een sneeuwuil. In alle klassen konden de kleuters activiteiten doen: een omloop met een laken dat getrokken moest worden zoals Husky’s een slee trekken, een pinguïnspel, ringen gooien over het gewei van een rendier, in boeken speuren zoals een sneeuwuil, dieren hakken uit ijs zoals een ijsbeer, een walrus knutselen,… We keken ook naar filmpjes over de dieren. Foto’s