Categorie archief: Algemeen

KS – LS Laatste schooldag

Vandaag vierden we de laatste schooldag.

Terwijl de kinderen van de lagere school hun rapport kregen en afscheid namen van hun juf of meester, gingen de kleuters naar het bos van juf Sanne.

Op de speelplaats van de lagere school namen de kinderen van het 6 de leerjaar afscheid van onze school. Dit deden ze door een mooie tekst voor te lezen, een leuk dansje en een kunstwerk. Ook kregen we van juf Heidi en juf Anne-Mie heel wat gelukstips mee voor tijdens de vakantie.

Na het dansen van ’t Smidje telden we samen af en kon de vakantie beginnen…

Foto’s.

LS KiVa-afsluiter

Op het einde van een schooljaar sluiten we ook onze KiVa-werking af. Dit doen we met een leuke activiteit en een terugblik op het voorbije schooljaar.

Door het warme weer werden de geplande estafettes gewijzigd naar een iets ‘frisser’ programma. De kinderen konden eerst genieten van water en lekkere aardbeien, ons aangeboden door Coöperatie Hoogstraten. Mmmm… dat was lekker!

Elke groep ging om de beurt naar de kleine speelplaats om een ‘levend kunstwerk’ te maken en te laten zien dat ze

1) ‘niet bang waren voor spuiten’ en

2) een goed ‘absorptievermogen’ hadden.

Foto’s.

 

LS KiVa In groep lossen wij het op

‘IN GROEP LOSSEN WIJ HET OP’ is het laatste KiVa-actiepunt van dit schooljaar. KiVa stelt dat de ganse groep verantwoordelijk is om pesten te verminderen en te voorkomen. Meelopers en stilzwijgende goedkeurders vormen een onderdeel van het probleem. Ze zijn echter ook onderdeel van de oplossing.

Het voor elkaar opnemen betekent een wereld van verschil voor het slachtoffer. Als heel de groep dit doet, is de rol van de pester snel uitgespeeld. We zorgen ervoor dat iedereen erbij hoort en dat ruzies en conflicten zo snel mogelijk worden opgelost.

Door het beste van onszelf te laten zien en het goede in anderen te zien, vormen we een fijne groep. We speelden met de ganse school het complimentenspel waarbij we gul waren met complimenten…

Foto’s. 

KS-LS Overgangsproject dag 2

Op 7 mei vertrokken de kleuters en eersteklassers samen met de huifkar richting ’t Kakelhof.

Al vlug maakten we kennis met heel wat dieren van de boerderij. We mochten de mini-paardjes en schaapjes aaien; de varkens, kuikentjes en kippen bekijken; nepkoeien melken; bieslook in eierschalen planten,… We speelden heel wat spelletjes rond kippenvoer, mestkeutels,… Ook zijn we heel wat te weten gekomen over het sorteren en verpakken van de eieren, of een ei vers is of niet en welke soorten kippen er zijn. We zagen ook voedingsautomaten waar we heel wat gezonde tussendoortjes van mochten proeven.

’s Middags genoten we van de lekkere pannenkoeken speciaal gemaakt van verse melk, gebakken door de KVLV. Daarbij dronken we lekkere aardbeienyoghurt van de Meirhoeve. Mmm…heerlijk!

Na een zeer leerrijke en plezante dag vertrokken we terug naar school!

Dankjewel aan alle mensen die deze dag zo fijn maakten voor ons!!!

Foto’s.

LS Gezamenlijke sportdag

Op donderdag 2 mei organiseerden de leerkrachten LO van alle basisscholen in de fusie Hoogstraten een gezamenlijke sportdag voor alle kinderen van de lagere school.

De kinderen van de 1ste graad gingen sporten in Rijkevorsel en de 2de graad ging naar Merksplas. Het 5de en 6de leerjaar trok met de fiets rond in Hoogstraten en Minderhout van activiteit naar activiteit. Het werd een leuke en sportieve dag!

Jammer dat op het einde van de dag de regen een spelbreker werd.

Foto’s.