Categorie archief: Algemeen

LS Projectnamiddag: de poolgebieden

Brrr.. wat koud! Kippie kippie tok tok en Ping Ping reizen naar de poolgebieden.
Kippie kippie tok tok ging op reis en kwam samen met de leerlingen terecht in de poolgebieden. Hier kwam hij Ping Ping, de pinguïn, tegen.
De leerlingen gingen creatief aan de slag per graad en maakten ‘ijsberetoffe’ werkjes. De inkomhal is omgetoverd tot de Noordpool en Zuidpool.

Foto’s.

L4 Welk totemdier ben jij?

Bij de scouts krijgt iedereen een totemdier. Ook de leerlingen van het 4de leerjaar gingen op zoek naar een totemdier dat bij hun past.
Met de boodschap ‘Iedereen kan iets, niemand kan alles!’ zorgde deze lessen voor een fijne sfeer in het 4de. Uiteindelijk toverden de leerlingen zichzelf om tot hun eigen totemdier met behulp van oliepastels.

Zie hier de resultaten!

L4B Week van het bos – Meet je met een dier!

De Rechtvaardige Ree daagde ons uit om ons te meten met dieren. In verschillende uitdagingen vergeleken de leerlingen zich met dieren. Zo werd er gekeken naar oriëntatie, snelheid, evenwicht, geheugen,… De kinderen waren onder de indruk van de verschillende dieren en leerden goed omgaan met meetmateriaal.

Onze klas heeft zich ingeschreven voor een wedstrijd van ‘Week van het bos!’ . Je maakte kans op beestige prijzen als je drie uitdagingen in beeld doorstuurde. Zie hier enkele actiefoto’s. 
Hopelijk vallen we in de prijzen!

L4B Project Michelangelo

In 4B hebben we drie lessen rond een bekende kunstenaar uit de Renaissance gewerkt.
– In les 1 keken we naar verschillende kunstwerken en beeldhouwwerken van Michelangelo.
– In les 2 deden de kinderen verschillende beeldhouwwerken na. Deze werden gefotografeerd. Zie hier de foto’s.
– In les 3 stonden we extra stil bij de Sixtijnse kapel. Michelangelo schilderde hier het plafond zeer mooi. De leerlingen tekenden hun droomwereld liggend onder hun bank. Zo gemakkelijk was het niet. Wat knap van Michelangelo. Zie hier enkele foto’s vanuit de droomwereld.

L6 Zeeklassen dag 1

Maandag 21 oktober 2019:

Onze eerste stop vandaag was Sea Life in Blankenberge. De presentaties van de pinguïns, de zeeleeuwen en de roggen volgden elkaar op. Zeer interessant! Na onze picknick liepen we nog even vrij rond. Ook het klimparcours was leuk.

Een wandeling naar de zee bracht ons niet alleen een frisse neus, maar voor sommigen ook natte voeten. De regen hielden we voor tijdens de busrit van Blankenberge naar De Panne.

Aangekomen in Flipper werden de kamers verdeeld, afspraken gemaakt en de omgeving verkend. Na het vullen van onze hongerige magen, speelden we als afsluiter van deze leuke dag nog een duinenspel.

Slaapwel en tot morgen!

Foto’s.

L6 Roodkapje in een nieuw jasje

We maakten leuke toneeltjes van het sprookje Roodkapje. Alle personages kregen een andere look en karaktereigenschap: een hippe oma, een wolf die verzot is op Mac Donalds, Witkapje, een babbelzieke moeder, een bodybuilder-jager, … Het was heel leuk om dit te doen. Na heel wat oefenen, traden we op voor de leerlingen van het 3de leerjaar.

Foto’s.