Categorie archief: Algemeen

Sinterklaasfeest

Oef… de zwarte pieten waren dankzij onze hulp toch fit genoeg op tot in de Meerpaal te strappen. Sinterklaas was net als ons blij dat het feest toch kon doorgaan.

Na de warme ontvangst met mooie knutselwerkjes op de speelplaats ging Sinterklaas met de kleuters mee. De Sint en zijn pieten gingen langs bij de kleuters in de klas.

In de namiddag werden ze ontvangen in de refter van de lagere school. Het eerste leerjaar ging naar de turnzaal om hun kunsten te laten zien. Ze kregen op het einde allemaal een vuistje van zwarte piet en hun pietendiploma. In de refter hadden ze de tijd om hun tekening aan de Sint af te geven.

De kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar deden met hun groepje verschillende activiteiten. Ze gingen dansen, werpen en speelden memory. Op het einde van de dag kwamen we allemaal samen in de refter en dansten we voor de Sint.

Sinterklaas gaf ons ook nog leuke cadeautjes: fotocamera’s en gezelschapsspelen.

Foto’s.

LS Strooipiet kwam langs

De strooipiet kwam donderdag langs op onze school met de vraag of de kinderen van de lagere school hem konden helpen. De Sint vindt het fijn dat we een klimaatschool zijn en nu moeten de pieten ook strappen naar de Meerpaal. Strooipiet gaf aan elke klas een voorwerp met de opdracht een fitheidsoefening te bedenken zodat de zwarte pieten fit genoeg zijn om tijdig op ons feest te geraken met de fiets of te voet.

Vrijdagnamiddag verzamelden we alle oefeningen en het materiaal in de zak. Zo kan strooipiet vanavond alles komen ophalen. We deden met de ganse school ook nog een dansje en zongen een lied.

Foto’s. 

Filmpje.

L5 Herdenking Wapenstilstand

Ook mensen van de Oud-Strijdersbond van Meer waren erbij !

Tijdens het gezamenlijk stiltemoment op de speelplaats gaven leerlingen van het vijfde extra uitleg met betrekking tot Wapenstilstand en The Last Post, over de gesneuvelde soldaten en de overleden burgerlijke slachtoffers van Wereldoorlog I en Wereldoorlog II.

Een mooie zelfgemaakte krans van klaprozen of poppies werd neergelegd.

In de klas in het 5de werden nog tal van vragen beantwoord door de 3 Meerse aanwezigen van de Oud-Strijdersbond met name May, Jan en Arnold.
Hartelijk dank voor jullie interessante bijdragen.

Het was een onvergetelijke en leerrijke voormiddag !
Dat beaamden alle 5deklassers.

Foto’s.

KiVa november – december

De juffen en meesters van de lagere school speelden een KiVa-toneeltje en maakten zo de rollen duidelijk van VERDEDIGER, SLACHTOFFER, BUITENSTAANDER, VERSTERKER, HELPER en PESTER.

De kinderen dachten mee na over hoe belangrijk het is om steeds in de IK-taal te praten. Dit is het KiVa-aandachtspunt voor de maanden november-december.

Foto’s.