Categorie archief: Algemeen

Gezond ontbijtje in de bootjesklas

De kleuters van de bootjesklas konden genieten van een lekker en gezond ontbijt. Het moest natuurlijk eerst klaargemaakt worden. Niet zo gemakkelijk hoor, … met een mes het fruit in kleine stukjes snijden… Nadien werd alles gemengd met yoghurt en verdeeld in schaaltjes.  Nog wat muesli erover voor de kleuters die dit graag wilden en dan maar lekker smullen.

Foto’s

LS scholenveldloop in De Mosten

Woensdag 26 september werd de jaarlijkse scholenveldloop georganiseerd in De Mosten. Onze leerlingen en hun supporters waren weer talrijk aanwezig.  Dat vinden we fijn! Alle lopers zetten hun beste beentje voor onder een stralende zon. Proficiat aan alle deelnemers!

Foto’s.

 

L5 – Ik ben archeoloog (Stedelijk Museum Hoogstraten)

Op 17 september gingen we op uitstap naar het Begijnhof in Hoogstraten. Hier volgden we een workshop ‘Ik ben archeoloog’. Na een uitleg rond de prehistorie en de Meirberg mochten de kinderen eens proberen te gooien met een speer of schieten met pijl en boog.
Ten slotte onderzochten we verschillende materialen en leerden we bij over vuurstenen.

Een leerrijke namiddag!

Zie hier enkele foto’s van de speerwerpers.

LS KiVa 3 september 2018

Je goed voelen op school, vinden we heel belangrijk. Hopelijk voelt iedereen zich snel thuis op school, bij de nieuwe juf of meester en in de klasgroep waar men nu deel van uitmaakt.

In de klas zal er de eerste dagen/weken gewerkt worden aan de klassfeer en de vorming van de groep. Ook de klas- en schoolafspraken worden nog eens in de kijker gezet.

Zo werken we met z’n allen aan een KiVa school, een fijne school voor iedereen…

Onze eerste actiepunten voor de maanden september en oktober  werden vandaag voorgesteld:

IK TOON RESPECT VOOR IEDEREEN

SAMEN ZIJN WE EEN FIJNE GROEP

Foto’s.

LS Eerste schooldag 2018-2019

Het werd een start ‘OM IN TE KADEREN’, meteen ook ons jaarthema!

Nadat de etiketten werden uitgedeeld door de klasleerkracht, trokken we naar het podium voor een eerste activiteit met de nieuwe klasgroep. Juf Heidi stelde alle leerkrachten voor aan de aanwezige ouders en zorgde voor een welkomstwoord.

Allerlei muzische activiteiten werden ons door juf Ria en juf Linda uitgelegd. Eerst deden we woordbewegingen over de vakantie, vervolgens wisselden we van plaats met een leerling die dezelfde eigenschap had dan jou, we maakten een klastekening om in te kaderen, bekeken De Kinderspelen van Breughel en als afsluiter dansten we het nieuwe schooljaar in.

Bekijk hier de sfeerfoto’s