Categorie archief: Uit de klas

KS-LS Overgangsproject dag 3

De kleuters en kinderen van het 1ste leerjaar verzamelden aan het podium van de lagere school waar ze vertelden over het bezoek aan het Kakelhof. De kleuters toonden hun mooie tekeningen die ze hierover gemaakt hadden.

Ze dansten opnieuw de die-da-dierendans. Het ging al heel goed en ze maakten veel plezier!

Iedereen at de boterhammen op in de grote refter van de lagere school.

’s Namiddags mochten de kleuters hun eerste stapjes zetten in het eerste leerjaar: tellen, schrijven, vertellen,… Voor onze eersteklassers was het ook dolle pret. Ze mochten nog eens gaan spelen in de kleuterschool: in de poppenhoek, de bouwhoek, puzzelen en nog veel meer.

Het was weer een fijne dag!

Foto’s.

Muzische voormiddag in de kleuterschool

Vandaag hebben we weer een leuke voormiddag gehad waarbij we in de verschillende klassen binnen het thema DIEREN konden gaan werken. We speelden een schimmenspel, we deden dieren na,  we maakten een terugblikfilmpje over de dierenboerderij en de zoo. Ook bewogen we als dieren in de zaal (snel/traag, luid/stil) en we maakten fantasiedieren met klei, steentjes, wol, takjes, stofjes,… Kijk hier maar naar de foto’s. 

De jongste kleuters naar de boerderij

Op dinsdag 14 mei gingen de 2,5 en 3 jarigen met de bus naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout. Voor velen was het de eerste keer in de grote bus, dus dit was al een beleving op zich. Toen we aankwamen, konden we meteen aan een rondje op de boerderij beginnen. Op de foto’s kan je zien welke dieren we allemaal gezien hebben. We aten onze boterhammetjes op in het zonnetje en donken een lekker bekertje ranja. Dan hebben we nog in de wei gespeeld, waar de geitjes losliepen. We konden sommigen zelfs aaien!
Om 14u was het tijd om weer naar de school te gaan. Het was een leuke dag, maar ook een beetje vermoeiend merkten we in de bus 😉

De 5-jarigen naar de Zoo

9 mei gingen onze maxi’s naar de zoo van Antwerpen. In de voormiddag kregen we een leerrijke rondleiding van de gids. Na het eten van onze lekkere boterhammen en wat spelen in de speeltuin gingen we naar de zeeleeuwen presentatie kijken. Nadien zagen we nog veel andere dieren. Kijk maar eens naar de mooie foto’s. Het weer zat ook goed mee, ondanks de voorspellingen. Het was een hele leuke dag!

Klasdoorbrekend spelen

De 4-jarigen waren naar de kinderboerderij en de 5-jarigen naar de dierentuin, dus veel plaats voor de jongste kleuter!! De deuren van de 3 klasjes werden opengezet en de kleuters mochten bij elkaar in de klasjes gaan spelen. In de zaal konden ze met poppenwagens en fietsjes spelen.
Wat een leuke namiddag! Foto’s

De 4-jarigen naar de kinderboerderij

Op 9 mei ’19 maakten de mini’s van de bootjes-, ballonnetjes- en hartjesklas en de 4 jarigen van de voetjesklas een uitstap naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout.
We vreesden een beetje voor het voorspelde weer maar het werd een heel aangename dag!
De kls. genoten van de dieren en het spelen in de geitenwei.
Hoe leuk het was zie je op de foto’s!
Dank je wel aan de mama van Amelie en de mama van Per voor alle hulp!
Foto’s

LS KiVa In groep lossen wij het op

‘IN GROEP LOSSEN WIJ HET OP’ is het laatste KiVa-actiepunt van dit schooljaar. KiVa stelt dat de ganse groep verantwoordelijk is om pesten te verminderen en te voorkomen. Meelopers en stilzwijgende goedkeurders vormen een onderdeel van het probleem. Ze zijn echter ook onderdeel van de oplossing.

Het voor elkaar opnemen betekent een wereld van verschil voor het slachtoffer. Als heel de groep dit doet, is de rol van de pester snel uitgespeeld. We zorgen ervoor dat iedereen erbij hoort en dat ruzies en conflicten zo snel mogelijk worden opgelost.

Door het beste van onszelf te laten zien en het goede in anderen te zien, vormen we een fijne groep. We speelden met de ganse school het complimentenspel waarbij we gul waren met complimenten…

Foto’s. 

KS-LS Overgangsproject dag 2

Op 7 mei vertrokken de kleuters en eersteklassers samen met de huifkar richting ’t Kakelhof.

Al vlug maakten we kennis met heel wat dieren van de boerderij. We mochten de mini-paardjes en schaapjes aaien; de varkens, kuikentjes en kippen bekijken; nepkoeien melken; bieslook in eierschalen planten,… We speelden heel wat spelletjes rond kippenvoer, mestkeutels,… Ook zijn we heel wat te weten gekomen over het sorteren en verpakken van de eieren, of een ei vers is of niet en welke soorten kippen er zijn. We zagen ook voedingsautomaten waar we heel wat gezonde tussendoortjes van mochten proeven.

’s Middags genoten we van de lekkere pannenkoeken speciaal gemaakt van verse melk, gebakken door de KVLV. Daarbij dronken we lekkere aardbeienyoghurt van de Meirhoeve. Mmm…heerlijk!

Na een zeer leerrijke en plezante dag vertrokken we terug naar school!

Dankjewel aan alle mensen die deze dag zo fijn maakten voor ons!!!

Foto’s.