Categorie archief: Uit de klas

KS – LS Laatste schooldag

Vandaag vierden we de laatste schooldag.

Terwijl de kinderen van de lagere school hun rapport kregen en afscheid namen van hun juf of meester, gingen de kleuters naar het bos van juf Sanne.

Op de speelplaats van de lagere school namen de kinderen van het 6 de leerjaar afscheid van onze school. Dit deden ze door een mooie tekst voor te lezen, een leuk dansje en een kunstwerk. Ook kregen we van juf Heidi en juf Anne-Mie heel wat gelukstips mee voor tijdens de vakantie.

Na het dansen van ’t Smidje telden we samen af en kon de vakantie beginnen…

Foto’s.

LS KiVa-afsluiter

Op het einde van een schooljaar sluiten we ook onze KiVa-werking af. Dit doen we met een leuke activiteit en een terugblik op het voorbije schooljaar.

Door het warme weer werden de geplande estafettes gewijzigd naar een iets ‘frisser’ programma. De kinderen konden eerst genieten van water en lekkere aardbeien, ons aangeboden door Coöperatie Hoogstraten. Mmmm… dat was lekker!

Elke groep ging om de beurt naar de kleine speelplaats om een ‘levend kunstwerk’ te maken en te laten zien dat ze

1) ‘niet bang waren voor spuiten’ en

2) een goed ‘absorptievermogen’ hadden.

Foto’s.

 

KS– L1 – L5 Overgangsproject ‘Kippenactiviteiten’

Vandaag was het de laatste dag van het overgangsproject. De kinderen van het 5de leerjaar deden met ons 8 kipleuke activiteiten. Na Staartje Prik, een kippenkoers en andere kippenspelen danste het 5de leerjaar nog met ons mee en genoten we samen nog van een chocomousse.
Nu zijn de kleuters helemaal klaar om in september te starten in de grote school.

Zie hier de foto’s.

L4 Studiereis Hoogstraten

Vrijdag 7 juni ging L4 met de fiets naar Hoogstraten. Ze bezochten het begijnhof, het stadhuis en de Sint-Katharinakerk. We maakten kennis met de burgemeester Marc Van Aperen.

’s Middags zijn we gaan eten bij Stekelbees.
Na het middageten hebben Fredje en Fraisellie ons nog wat meer verteld over de Sint-Katharinakerk. Na het bezoek in de kerk keerden we terug naar school. Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Foto’s.