Categorie archief: Zesde leerjaar

L6 Kennismaking G-sport

Alsof het 6de leerjaar na de sportklassen van vorige week er maar niet genoeg van kan krijgen, maakten zij ook nog kennis met enkele G-sporten: rolstoelbastketbal, torbal, boccia en zitbadminton.
Het werd een leerrijke en leuke ervaring. Ze ontdekten dat je vrijwel alle sporten ook met een beperking kan uitoefenen en dat G-sporters hun handicap zien als een uitdaging om hun grenzen te verleggen. Met deze projectdag hoopt de organisatie taboes rond G-sport te doorbreken.

Foto’s.

L6 Verkeerspark

In de klas kwam een agent lesgeven over de verschillende verkeersborden. In de veilinghal van Hoogstraten maakte de politie straten met heel veel verkeersborden. Wij reden met fietsen en gocars op deze wegen om zo de verkeersborden te oefenen. Aanvankelijk was dit heel moeilijk. Op het einde lukte het veel beter. We leerden ook over de dode hoek bij vrachtwagens.
Het was een leerrijke uitstap!

Foto’s.

LS Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober 2017 beweegt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Ook in de Meerpaal was dit het geval…

Foto’s.

 

L4-L5-L6 SVS voetbal 4-4

Op een zonnige woensdagnamiddag in oktober trokken we naar Merksplas voor het voetbal 4-4 tornooi van SVS. Het werd een leuke en sportieve namiddag! Onze leerlingen konden voor de eerste keer stralen in de wedstrijdtruitjes gesponsord door de ouderraad. Waarvoor dank!    Ook dankjewel aan de 2 papa’s die de ploegjes uitstekend begeleid hebben!

Foto’s. 

L6 BIBwijzer

Het 6de leerjaar fietste naar Hoogstraten om meer vertrouwd te geraken met de werking van de bib. Aan de hand van een opdrachtenbundeltje werd aandacht besteed aan het opzoeken van informatie en boeken via de catalogus en rechtstreeks tussen de rekken. Ook enkele interessante databanken en websites kwamen aan bod. Aansluitend werd een kwartiertje voorgelezen om hun leeshonger nog wat meer aan te wakkeren.

Foto’s.