Categorie archief: Zesde leerjaar

LS Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober 2017 beweegt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Ook in de Meerpaal was dit het geval…

Foto’s.

 

L4-L5-L6 SVS voetbal 4-4

Op een zonnige woensdagnamiddag in oktober trokken we naar Merksplas voor het voetbal 4-4 tornooi van SVS. Het werd een leuke en sportieve namiddag! Onze leerlingen konden voor de eerste keer stralen in de wedstrijdtruitjes gesponsord door de ouderraad. Waarvoor dank!    Ook dankjewel aan de 2 papa’s die de ploegjes uitstekend begeleid hebben!

Foto’s. 

L6 BIBwijzer

Het 6de leerjaar fietste naar Hoogstraten om meer vertrouwd te geraken met de werking van de bib. Aan de hand van een opdrachtenbundeltje werd aandacht besteed aan het opzoeken van informatie en boeken via de catalogus en rechtstreeks tussen de rekken. Ook enkele interessante databanken en websites kwamen aan bod. Aansluitend werd een kwartiertje voorgelezen om hun leeshonger nog wat meer aan te wakkeren.

Foto’s. 

Studiereis Antwerpen 5de en 6de leerjaar

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maakten op dinsdag 30 mei een studiereis naar Antwerpen. In de voormiddag gingen we aan boord van een boot waar de gidsen ons alles vertelden over de haven. In de namiddag maakten we een wandeling door het oude stadsgedeelte waarbij de leerlingen elkaar gidsten. Het was een enorm leerrijke dag!

Foto’s.