Categorie archief: Vijfde leerjaar

L5 11 november 2019 : Herdenking Wapenstilstand in Meer

Ook dit jaar kwamen de mensen van de Oudstrijdersbond, in het vijfde leerjaar, vertellen over Wereldoorlog II.
Zo leeft dit toch meer bij deze leerlingen en ook dat we toch in vrede moeten blijven geloven !

Enkele van deze leerlingen, vergezeld van hun ouder, namen ook de tijd om op 11 november de herdenking mee te maken bij het monument van de gesneuvelden.
Dikke merci daarvoor !

Het was wederom een (sf)eervol gebeuren.

Foto’s.

L5 Feest Ezra

Vandaag was de laatste dag voor Ezra bij ons in de klas. Haar klas verraste haar met een afscheidsfeestje. Ze maakte een versiering. Er werd iets lekkers gegeten en gedronken. Kinderchampagne werd buiten geopend met schuim en al. De DJ’s zorgden voor gepaste muziek en er werd vrolijk gedanst.

Veel succes op je nieuwe school en in jullie nieuwe huis, Ezra. Weet dat je nog steeds welkom bent hier in de Meerpaal.

Zie hier enkele sfeerbeelden.

L3-L4-L5-L6 Moev Voetbal 4-4

Woensdag 16 oktober trokken we met 4 ploegen naar het natte Merksplas. Onze leerlingen lieten zich niet tegenhouden door wat druppels regen. Ze speelden mooi voetbal en konden ook wat wedstrijden winnen. We hadden een leuke, sportieve namiddag! Met zelfs 2 eerste plaatsen en 2 derde plaatsen voor de Meerpaal-Kiekeboe.

Knap werk!

Foto’s.

KS– L1 – L5 Overgangsproject ‘Kippenactiviteiten’

Vandaag was het de laatste dag van het overgangsproject. De kinderen van het 5de leerjaar deden met ons 8 kipleuke activiteiten. Na Staartje Prik, een kippenkoers en andere kippenspelen danste het 5de leerjaar nog met ons mee en genoten we samen nog van een chocomousse.
Nu zijn de kleuters helemaal klaar om in september te starten in de grote school.

Zie hier de foto’s.

KS-L1-L5 Overgangsproject

Vandaag stond er een nieuwe activiteit op het programma van het overgangsproject. We begonnen met een leuke dans op het ‘die da dierenlied’. De leerlingen van het 5de leerjaar hadden al gehoord dat wij naar ‘t Kakelhof zijn geweest. Zij waren er dan ook als de kippen bij om te helpen bij het knutselen.

Samen met de leerlingen van het 5de gingen de kleuters en het 1ste leerjaar kippen knutselen.
In twee groepen werd er geknutseld. De ene groep ging aan het werk met verf en papier en de andere groep maakte een gevouwen, papieren kip aan de hand van een stappenplan.

We beleefden veel plezier en de resultaten waren prachtig!

Klik hier voor enkele foto’s.

We kijken al uit naar de laatste dag van het overgangsproject. En omdat het zo fijn was, gaan we dan weer met z’n allen samenwerken. Benieuwd wat we dan gaan doen…