Categorie archief: Vierde leerjaar

KS – LS Sinterklaasfeest

Heel de week hebben we samen afgeteld tot deze dag. Wel spannend want de sleutelpiet was de sleutel kwijt. Paniek !!

De Sint deed een oproep om naar de sleutel van de boot te zoeken en gelukkig werd deze gevonden. Zo kon de Sint en zijn pieten toch komen en zongen we allemaal samen  “Zie ginds komt de stoomboot”, wat we wel heel letterlijk konden nemen.

In de voormiddag ging de Sint mee naar de kleuterschool…

Elke klas had een opdracht voorbereid en Sint beloonde iedereen met een snoepzak voor hun inzet. Als kers op de taart mochten de kleuters samen met de pieten meevaren op de stoomboot.

Foto’s.

In de namiddag kwam hij langs bij de kinderen van de lagere school.

De kinderen van het 1ste leerjaar haalden een pietendiploma en maakten een boottochtje. De leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar deden in een doorschuifsysteem allerlei activiteiten zoals bingo, dansen en pictionary. De kinderen van 5 en 6 keken een film.

Foto’s. 

LS scholenveldloop in De Mosten

Woensdag 26 september werd de jaarlijkse scholenveldloop georganiseerd in De Mosten. Onze leerlingen en hun supporters waren weer talrijk aanwezig.  Dat vinden we fijn! Alle lopers zetten hun beste beentje voor onder een stralende zon. Proficiat aan alle deelnemers!

Foto’s.

 

L4 Boerderijklassen dag 3

Dag 3: donderdag 24 mei 2018

De kinderen waren deze ochtend heel wat later wakker. De kamers werden snel opgeruimd en we hebben geen verloren voorwerpen gevonden! In de voormiddag stond de laatste leeractiviteit gepland en ’s middags aten we spaghetti. Om de boerderijklassen af te sluiten trokken we naar het speelbos voor een spel. Moe maar voldaan kwamen we tijdig aan op school. Iedereen kan nog wat nagenieten morgenvroeg van de lekkere choco en binnen 2 weken is de kruidenolie klaar om te gebruiken.

Foto’s.

Nog extra foto’s van de 3 dagen.

L4 Boerderijklassen dag 2

Dag 2: woensdag 23 mei 2018:

De vogels waren al vroeg wakker deze ochtend. De leerlingen deden 2 leeractiviteiten, ze leerden over de weg van de melk en maakten zelf choco. De dieren kregen weer extra verzorging, er werd hard in de moestuin gewerkt en ze maakten een vilten lapje na uitleg over wolverwerking. We kregen ook een toevallig extraatje… De schapen werden geschoren en dit konden we goed bekijken.
We aten deze middag frietjes, mmm er werd gesmuld!
De kinderen genoten van het heerlijke weer om te ravotten in de speeltuin. We sloten de dag af met spelletjes en honkbal.
Na een lekkere douche, gingen de oogjes snel toe.

Foto’s.

L4 Boerderijklassen dag 1

Dag 1: dinsdag 22 mei 2018:

De leerlingen van het 4de leerjaar vertrokken om 8:45 met de bus naar Wortel Kolonie. In de Bonte Beestenboel zullen ze 3 dagen ondergedompeld worden in het leven op de boerderij. Ze gingen van start met een wandeling door de mooie bossen van Wortel Kolonie. Vervolgens deden ze in 3 groepen verschillende begeleide activiteiten.

Na het avondeten werd hen een quiz voorgeschoteld door de juffen en de meester. Ze moesten niet enkel met hun hersenen werken, maar er stonden ook doe-opdrachten op het programma.

Nog even in de douche en dan onder de wol.

Foto’s.