Categorie archief: Vierde leerjaar

L4 Welk totemdier ben jij?

Bij de scouts krijgt iedereen een totemdier. Ook de leerlingen van het 4de leerjaar gingen op zoek naar een totemdier dat bij hun past.
Met de boodschap ‘Iedereen kan iets, niemand kan alles!’ zorgde deze lessen voor een fijne sfeer in het 4de. Uiteindelijk toverden de leerlingen zichzelf om tot hun eigen totemdier met behulp van oliepastels.

Zie hier de resultaten!

L4B Week van het bos – Meet je met een dier!

De Rechtvaardige Ree daagde ons uit om ons te meten met dieren. In verschillende uitdagingen vergeleken de leerlingen zich met dieren. Zo werd er gekeken naar oriëntatie, snelheid, evenwicht, geheugen,… De kinderen waren onder de indruk van de verschillende dieren en leerden goed omgaan met meetmateriaal.

Onze klas heeft zich ingeschreven voor een wedstrijd van ‘Week van het bos!’ . Je maakte kans op beestige prijzen als je drie uitdagingen in beeld doorstuurde. Zie hier enkele actiefoto’s. 
Hopelijk vallen we in de prijzen!

L4B Project Michelangelo

In 4B hebben we drie lessen rond een bekende kunstenaar uit de Renaissance gewerkt.
– In les 1 keken we naar verschillende kunstwerken en beeldhouwwerken van Michelangelo.
– In les 2 deden de kinderen verschillende beeldhouwwerken na. Deze werden gefotografeerd. Zie hier de foto’s.
– In les 3 stonden we extra stil bij de Sixtijnse kapel. Michelangelo schilderde hier het plafond zeer mooi. De leerlingen tekenden hun droomwereld liggend onder hun bank. Zo gemakkelijk was het niet. Wat knap van Michelangelo. Zie hier enkele foto’s vanuit de droomwereld.

L3-L4-L5-L6 Moev Voetbal 4-4

Woensdag 16 oktober trokken we met 4 ploegen naar het natte Merksplas. Onze leerlingen lieten zich niet tegenhouden door wat druppels regen. Ze speelden mooi voetbal en konden ook wat wedstrijden winnen. We hadden een leuke, sportieve namiddag! Met zelfs 2 eerste plaatsen en 2 derde plaatsen voor de Meerpaal-Kiekeboe.

Knap werk!

Foto’s.

L4 Feestvarken in de klas!

Er is er één jarig, hoera hoera! Wat horen we daar… knor knor knor!!

Om het schooljaar nog meer beestig te maken, zal elke jarige in het vierde leerjaar voor even het ‘feestvarken’ van de klas zijn.
We zingen dan voor het feestvarken (met feest-varkens-neus op) een fijn verjaardagslied op de tonen van het KIVA-lied.
Via deze link kan je het beluisteren en meezingen.

Hier zie je enkele foto’s van onze jarige feestvarkens. Deze map wordt steeds aangevuld als er jarigen zijn in de klas.

L4 Studiereis Hoogstraten

Vrijdag 7 juni ging L4 met de fiets naar Hoogstraten. Ze bezochten het begijnhof, het stadhuis en de Sint-Katharinakerk. We maakten kennis met de burgemeester Marc Van Aperen.

’s Middags zijn we gaan eten bij Stekelbees.
Na het middageten hebben Fredje en Fraisellie ons nog wat meer verteld over de Sint-Katharinakerk. Na het bezoek in de kerk keerden we terug naar school. Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Foto’s.

L4 Boerderijklassen dag 3

Vandaag werden we pas omstreeks 7:20 wakker en de zon was meteen van de partij. Klaar voor onze laatste dag! Voor het ontbijt hadden we alle koffers al ingepakt en waren de kamers netjes.

We speelden leuk samen in de speeltuin van de Bonte Beestenboel. Er klonken liedjes op het erf van onze jongens en meisjes. Mooi om naar te luisteren…

Onze laatste activiteiten: groep 1 deed de workshop melk en maakte choco. Dit ging best makkelijk. Ook proefden we verschillende soorten melk. Groep 2 ging wol vilten.

Na een lekker bord spaghetti gingen we naar het speelbos van Wortel kolonie waar er hard gewerkt werd aan mooie en stevige kampen.

Om 14:30 stond de bus klaar…met z’n allen hadden we de bus zo ingeladen. Juf Jee zag dat het goed was. Rond 15:15 waren we terug op school, moe maar voldaan!

Vanavond genieten van ons eigen bedje én een extra lang weekend.

Foto’s.