Categorie archief: Vierde leerjaar

L4 Welk totemdier ben jij?

Bij de scouts krijgt iedereen een totemdier. Ook de leerlingen van het 4de leerjaar gingen op zoek naar een totemdier dat bij hun past.
Met de boodschap ‘Iedereen kan iets, niemand kan alles!’ zorgde deze lessen voor een fijne sfeer in het 4de. Uiteindelijk toverden de leerlingen zichzelf om tot hun eigen totemdier met behulp van oliepastels.

Zie hier de resultaten!

L4B Week van het bos – Meet je met een dier!

De Rechtvaardige Ree daagde ons uit om ons te meten met dieren. In verschillende uitdagingen vergeleken de leerlingen zich met dieren. Zo werd er gekeken naar oriëntatie, snelheid, evenwicht, geheugen,… De kinderen waren onder de indruk van de verschillende dieren en leerden goed omgaan met meetmateriaal.

Onze klas heeft zich ingeschreven voor een wedstrijd van ‘Week van het bos!’ . Je maakte kans op beestige prijzen als je drie uitdagingen in beeld doorstuurde. Zie hier enkele actiefoto’s. 
Hopelijk vallen we in de prijzen!

L4B Project Michelangelo

In 4B hebben we drie lessen rond een bekende kunstenaar uit de Renaissance gewerkt.
– In les 1 keken we naar verschillende kunstwerken en beeldhouwwerken van Michelangelo.
– In les 2 deden de kinderen verschillende beeldhouwwerken na. Deze werden gefotografeerd. Zie hier de foto’s.
– In les 3 stonden we extra stil bij de Sixtijnse kapel. Michelangelo schilderde hier het plafond zeer mooi. De leerlingen tekenden hun droomwereld liggend onder hun bank. Zo gemakkelijk was het niet. Wat knap van Michelangelo. Zie hier enkele foto’s vanuit de droomwereld.