Categorie archief: Vierde leerjaar

L4 Studiereis Hoogstraten

Vrijdag 7 juni ging L4 met de fiets naar Hoogstraten. Ze bezochten het begijnhof, het stadhuis en de Sint-Katharinakerk. We maakten kennis met de burgemeester Marc Van Aperen.

’s Middags zijn we gaan eten bij Stekelbees.
Na het middageten hebben Fredje en Fraisellie ons nog wat meer verteld over de Sint-Katharinakerk. Na het bezoek in de kerk keerden we terug naar school. Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Foto’s.

L4 Boerderijklassen dag 3

Vandaag werden we pas omstreeks 7:20 wakker en de zon was meteen van de partij. Klaar voor onze laatste dag! Voor het ontbijt hadden we alle koffers al ingepakt en waren de kamers netjes.

We speelden leuk samen in de speeltuin van de Bonte Beestenboel. Er klonken liedjes op het erf van onze jongens en meisjes. Mooi om naar te luisteren…

Onze laatste activiteiten: groep 1 deed de workshop melk en maakte choco. Dit ging best makkelijk. Ook proefden we verschillende soorten melk. Groep 2 ging wol vilten.

Na een lekker bord spaghetti gingen we naar het speelbos van Wortel kolonie waar er hard gewerkt werd aan mooie en stevige kampen.

Om 14:30 stond de bus klaar…met z’n allen hadden we de bus zo ingeladen. Juf Jee zag dat het goed was. Rond 15:15 waren we terug op school, moe maar voldaan!

Vanavond genieten van ons eigen bedje én een extra lang weekend.

Foto’s.

L4 Boerderijklassen: dag 2

We werden vroeg wakker door het onweer, na een relatief rustige nacht. Fris en monter maakten we een ochtendwandeling door het bos. Om 8:15 zaten we aan het ontbijt. De kinderen van groep 1 mochten de kleine dieren voederen en de schapen/geiten naar de wei brengen, de andere groep speelde gezelschapsspelletjes.

Om 10:00 gingen de activiteiten van start: groep 1 ging wol vilten, groep 2 mocht melk verwerken tot choco. Er stonden vanmiddag frietjes op het menu. Mmm, lekker!

Na de middag had groep 1 veel werk in de moestuin en groep 2 ging de dieren verzorgen. Opgelet ouders: jullie kinderen kunnen nu gerust helpen bij wat werk in de tuin en bij de verzorging van jullie huisdieren!

Na het vieruurtje kregen we bezoek van meester Cis, juf Chris, juf Anitt en juf Hilde. Wat was  iedereen blij om de meester nog eens te zien. Zij kwamen met ons een schudbol knutselen.

Vandaag kruipen we op tijd ons bedje in voor alweer de laatste dag…wat vliegt de tijd hier!

Foto’s.

L4 Boerderijklassen: dag 1

Wat is de dag voorbij gevlogen. We zijn onze dag gestart met een wandeling door het bos. We stopten op verschillende plaatsen waar er een verhaal werd verteld van Fredje en Fraisellie over de geschiedenis van Wortel Kolonie. Na deze wandeling kregen we een rondleiding van boerin Greet. Iedereen was benieuwd naar de kamer en we kregen tijd om onze bedden op te maken.

In de namiddag werd de groep in twee gesplitst. De ene groep mocht de dieren gaan verzorgen. De andere groep ging in de moestuin werken.
Juf Joyce, juf Yentl en juf Mies kwamen op bezoek en deden met ons een quiz. Nog even opfrissen onder de douche voor we onder de lakens kropen.

Het was een drukke, maar boeiende dag… Slaapwel!

Foto’s. 

KS – LS Sinterklaasfeest

Heel de week hebben we samen afgeteld tot deze dag. Wel spannend want de sleutelpiet was de sleutel kwijt. Paniek !!

De Sint deed een oproep om naar de sleutel van de boot te zoeken en gelukkig werd deze gevonden. Zo kon de Sint en zijn pieten toch komen en zongen we allemaal samen  “Zie ginds komt de stoomboot”, wat we wel heel letterlijk konden nemen.

In de voormiddag ging de Sint mee naar de kleuterschool…

Elke klas had een opdracht voorbereid en Sint beloonde iedereen met een snoepzak voor hun inzet. Als kers op de taart mochten de kleuters samen met de pieten meevaren op de stoomboot.

Foto’s.

In de namiddag kwam hij langs bij de kinderen van de lagere school.

De kinderen van het 1ste leerjaar haalden een pietendiploma en maakten een boottochtje. De leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar deden in een doorschuifsysteem allerlei activiteiten zoals bingo, dansen en pictionary. De kinderen van 5 en 6 keken een film.

Foto’s. 

LS scholenveldloop in De Mosten

Woensdag 26 september werd de jaarlijkse scholenveldloop georganiseerd in De Mosten. Onze leerlingen en hun supporters waren weer talrijk aanwezig.  Dat vinden we fijn! Alle lopers zetten hun beste beentje voor onder een stralende zon. Proficiat aan alle deelnemers!

Foto’s.

 

L4 Boerderijklassen dag 3

Dag 3: donderdag 24 mei 2018

De kinderen waren deze ochtend heel wat later wakker. De kamers werden snel opgeruimd en we hebben geen verloren voorwerpen gevonden! In de voormiddag stond de laatste leeractiviteit gepland en ’s middags aten we spaghetti. Om de boerderijklassen af te sluiten trokken we naar het speelbos voor een spel. Moe maar voldaan kwamen we tijdig aan op school. Iedereen kan nog wat nagenieten morgenvroeg van de lekkere choco en binnen 2 weken is de kruidenolie klaar om te gebruiken.

Foto’s.

Nog extra foto’s van de 3 dagen.