Auteursarchief: dodoc

IKO workshop

Het 3e leerjaar mocht donderdag 17 december naar het IKO voor een workshop met Chris Verbist. Ze maakten een lino naar de kunstwerken van Escher. De resultaten zijn op het schoolfeest te bewonderen.

foto’s

Bloemstukje


De leerlingen van 3A maakten samen met stagiaire juf Marina een mooi versierd bloempotje en een heel mooi bloemstukje. De kinderen waren terecht heel trots op hun werk. De kinderen kunnen dit op het kerkhof plaatsen of thuis een mooi plaatsje geven.

Schapenkudde in Wortel Kolonie


Donderdag 15 oktober trokken de kinderen van het 3e leerjaar naar Wortel-kolonie. In de voormiddag gingen ze met Mister John en Vincent langs bij een schapenkudde. De herdershonden hielden de schapen bij elkaar, maar ook wij konden dat best goed. Nadien speelden we nog wat spelletjes om wat bij te leren over schapen.
’s middags aten we onze boterhammen op in de Klapekster, het begon toen wel wat te regenen, maar we wilden toch nog heel graag naar het speelbos.
De kinderen genoten van het lopen, kampen bouwen,…

Op stap in de Elsakker


Het 3e leerjaar ging met de fiets richting Meerle om te leren over het bos. Ze trokken naar de Elsakker.
Ze hadden heel veel geluk met het mooie weer en genoten er van! We leerden heel wat bomen, vruchten, paddenstoelen,… kennen en na de picknick was het tijd om te ravotten en kampen te bouwen.

Gekke kapsels


In het 3e leerjaar moesten de leerlingen een leuke luisteroefening doen. De kappers luisteren naar een instructie en maken een gek kapsel.

Meisjes met 2 staarten en jongens met rechtopstaand haar …

 

Heilig Bloed


De kinderen van het 4e leerjaar brachten een bezoek aan het stedelijk museum te Hoogstraten. Ze konden er een tentoonstelling bewonderen ‘De Heilig Bloedprocessie’ getekend door Alfred Ost.