Auteursarchief: mies frison

Kleuters naar de Mosten

Vrijdag 24 mei zijn we met alle keuters naar de Mosten gegaan. We hadden geluk, want de zon was van de partij! Na een ritje op de huifkar achter de tractor, kon de kleuters gaan spelen in de speeltuin en met het zand. We picknickten op het gras. Om de dag af te sluiten, kregen ze nog een lekker ijsje. Dan was het weer tijd om op de huifkar te stappen en richting de school te rijden. Wat was het weer een onvergetelijke dag!

FOTO’S

Muzische voormiddag in de kleuterschool

Vandaag hebben we weer een leuke voormiddag gehad waarbij we in de verschillende klassen binnen het thema DIEREN konden gaan werken. We speelden een schimmenspel, we deden dieren na,  we maakten een terugblikfilmpje over de dierenboerderij en de zoo. Ook bewogen we als dieren in de zaal (snel/traag, luid/stil) en we maakten fantasiedieren met klei, steentjes, wol, takjes, stofjes,… Kijk hier maar naar de foto’s. 

De jongste kleuters naar de boerderij

Op dinsdag 14 mei gingen de 2,5 en 3 jarigen met de bus naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout. Voor velen was het de eerste keer in de grote bus, dus dit was al een beleving op zich. Toen we aankwamen, konden we meteen aan een rondje op de boerderij beginnen. Op de foto’s kan je zien welke dieren we allemaal gezien hebben. We aten onze boterhammetjes op in het zonnetje en donken een lekker bekertje ranja. Dan hebben we nog in de wei gespeeld, waar de geitjes losliepen. We konden sommigen zelfs aaien!
Om 14u was het tijd om weer naar de school te gaan. Het was een leuke dag, maar ook een beetje vermoeiend merkten we in de bus 😉

De 5-jarigen naar de Zoo

9 mei gingen onze maxi’s naar de zoo van Antwerpen. In de voormiddag kregen we een leerrijke rondleiding van de gids. Na het eten van onze lekkere boterhammen en wat spelen in de speeltuin gingen we naar de zeeleeuwen presentatie kijken. Nadien zagen we nog veel andere dieren. Kijk maar eens naar de mooie foto’s. Het weer zat ook goed mee, ondanks de voorspellingen. Het was een hele leuke dag!

Klasdoorbrekend spelen

De 4-jarigen waren naar de kinderboerderij en de 5-jarigen naar de dierentuin, dus veel plaats voor de jongste kleuter!! De deuren van de 3 klasjes werden opengezet en de kleuters mochten bij elkaar in de klasjes gaan spelen. In de zaal konden ze met poppenwagens en fietsjes spelen.
Wat een leuke namiddag! Foto’s

De 4-jarigen naar de kinderboerderij

Op 9 mei ’19 maakten de mini’s van de bootjes-, ballonnetjes- en hartjesklas en de 4 jarigen van de voetjesklas een uitstap naar de kinderboerderij ‘Wolfslaar’ in Ulvenhout.
We vreesden een beetje voor het voorspelde weer maar het werd een heel aangename dag!
De kls. genoten van de dieren en het spelen in de geitenwei.
Hoe leuk het was zie je op de foto’s!
Dank je wel aan de mama van Amelie en de mama van Per voor alle hulp!
Foto’s