Auteursarchief: Els Van den Eijnden

L4 Studiereis Hoogstraten

Vrijdag 7 juni ging L4 met de fiets naar Hoogstraten. Ze bezochten het begijnhof, het stadhuis en de Sint-Katharinakerk. We maakten kennis met de burgemeester Marc Van Aperen.

’s Middags zijn we gaan eten bij Stekelbees.
Na het middageten hebben Fredje en Fraisellie ons nog wat meer verteld over de Sint-Katharinakerk. Na het bezoek in de kerk keerden we terug naar school. Het was een leuke en leerrijke uitstap.

Foto’s.

KS-L1-L5 Overgangsproject

Vandaag stond er een nieuwe activiteit op het programma van het overgangsproject. We begonnen met een leuke dans op het ‘die da dierenlied’. De leerlingen van het 5de leerjaar hadden al gehoord dat wij naar ‘t Kakelhof zijn geweest. Zij waren er dan ook als de kippen bij om te helpen bij het knutselen.

Samen met de leerlingen van het 5de gingen de kleuters en het 1ste leerjaar kippen knutselen.
In twee groepen werd er geknutseld. De ene groep ging aan het werk met verf en papier en de andere groep maakte een gevouwen, papieren kip aan de hand van een stappenplan.

We beleefden veel plezier en de resultaten waren prachtig!

Klik hier voor enkele foto’s.

We kijken al uit naar de laatste dag van het overgangsproject. En omdat het zo fijn was, gaan we dan weer met z’n allen samenwerken. Benieuwd wat we dan gaan doen…

L4 Boerderijklassen dag 3

Vandaag werden we pas omstreeks 7:20 wakker en de zon was meteen van de partij. Klaar voor onze laatste dag! Voor het ontbijt hadden we alle koffers al ingepakt en waren de kamers netjes.

We speelden leuk samen in de speeltuin van de Bonte Beestenboel. Er klonken liedjes op het erf van onze jongens en meisjes. Mooi om naar te luisteren…

Onze laatste activiteiten: groep 1 deed de workshop melk en maakte choco. Dit ging best makkelijk. Ook proefden we verschillende soorten melk. Groep 2 ging wol vilten.

Na een lekker bord spaghetti gingen we naar het speelbos van Wortel kolonie waar er hard gewerkt werd aan mooie en stevige kampen.

Om 14:30 stond de bus klaar…met z’n allen hadden we de bus zo ingeladen. Juf Jee zag dat het goed was. Rond 15:15 waren we terug op school, moe maar voldaan!

Vanavond genieten van ons eigen bedje én een extra lang weekend.

Foto’s.

L4 Boerderijklassen: dag 2

We werden vroeg wakker door het onweer, na een relatief rustige nacht. Fris en monter maakten we een ochtendwandeling door het bos. Om 8:15 zaten we aan het ontbijt. De kinderen van groep 1 mochten de kleine dieren voederen en de schapen/geiten naar de wei brengen, de andere groep speelde gezelschapsspelletjes.

Om 10:00 gingen de activiteiten van start: groep 1 ging wol vilten, groep 2 mocht melk verwerken tot choco. Er stonden vanmiddag frietjes op het menu. Mmm, lekker!

Na de middag had groep 1 veel werk in de moestuin en groep 2 ging de dieren verzorgen. Opgelet ouders: jullie kinderen kunnen nu gerust helpen bij wat werk in de tuin en bij de verzorging van jullie huisdieren!

Na het vieruurtje kregen we bezoek van meester Cis, juf Chris, juf Anitt en juf Hilde. Wat was  iedereen blij om de meester nog eens te zien. Zij kwamen met ons een schudbol knutselen.

Vandaag kruipen we op tijd ons bedje in voor alweer de laatste dag…wat vliegt de tijd hier!

Foto’s.

L4 Boerderijklassen: dag 1

Wat is de dag voorbij gevlogen. We zijn onze dag gestart met een wandeling door het bos. We stopten op verschillende plaatsen waar er een verhaal werd verteld van Fredje en Fraisellie over de geschiedenis van Wortel Kolonie. Na deze wandeling kregen we een rondleiding van boerin Greet. Iedereen was benieuwd naar de kamer en we kregen tijd om onze bedden op te maken.

In de namiddag werd de groep in twee gesplitst. De ene groep mocht de dieren gaan verzorgen. De andere groep ging in de moestuin werken.
Juf Joyce, juf Yentl en juf Mies kwamen op bezoek en deden met ons een quiz. Nog even opfrissen onder de douche voor we onder de lakens kropen.

Het was een drukke, maar boeiende dag… Slaapwel!

Foto’s. 

KS-LS Overgangsproject dag 3

De kleuters en kinderen van het 1ste leerjaar verzamelden aan het podium van de lagere school waar ze vertelden over het bezoek aan het Kakelhof. De kleuters toonden hun mooie tekeningen die ze hierover gemaakt hadden.

Ze dansten opnieuw de die-da-dierendans. Het ging al heel goed en ze maakten veel plezier!

Iedereen at de boterhammen op in de grote refter van de lagere school.

’s Namiddags mochten de kleuters hun eerste stapjes zetten in het eerste leerjaar: tellen, schrijven, vertellen,… Voor onze eersteklassers was het ook dolle pret. Ze mochten nog eens gaan spelen in de kleuterschool: in de poppenhoek, de bouwhoek, puzzelen en nog veel meer.

Het was weer een fijne dag!

Foto’s.